Natuurlijke Geboorte | Ervaringen van ouders
15563
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15563,bridge-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-17.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive
ERVARINGEN VAN OUDERS
Roxane:

De bevalling was in het ziekenhuis. Ik werd opgenomen door hoge bloeddruk en ze hebben een licht zwangerschap vergiftig gevonden in mijn urine. Helaas mocht ik niet meer naar huis en we moesten ons aanpassen aan de nieuwe situatie. Het was pittig om te schakelen, maar met de goede voorbereiding van de hypnobirthing cursus konden we onze voorkeuren duidelijk laten weten aan de dokters en de ziekenhuispersoneel.

Simon en Petra (onze verloskundige die gelukkig ook erbij was bij de bevalling) hebben echt hard gewerkt om onze voorkeuren te laten respecteren. Dat was niet altijd makkelijk. Desondanks de situatie en de omgeving heb ik me kunnen concentreren in mijn lichamelijk proces.

MARIEKE:

“15 september om 02:03 uur is onze prachtige dochter Tessa geboren, na een droombevalling! Tijdens het eten koken voelde ik me niet zo lekker en moest steeds naar het toilet. Rond een uur of 19:00 uur mijn ouders gebeld voor de zekerheid omdat ik af en toe wat kramp had (zij zouden zich over James ontfermen). Toen zij er rond 21:00 uur waren leek het er toch op dat ik surges had, ze kwamen alleen niet heel regelmatig en waren soms ook maar erg kort. Rond 22:45 uur toch maar verloskundige gebeld, op aandringen van john. Ik vond het eigenlijk nog wat vroeg omdat de regelmaat er nog steeds niet heel erg in leek te zitten. Verloskundige stuurde haar achterwacht om te controleren, omdat zij net bij een andere bevalling was. De achterwacht kwam en zij constateerde tot verbazing van ons alle drie dat ik al 8 cm ontsluiting had!

YENTHE:

Liefde is het enige wat zich vermenigvuldigt als je het deelt … wat waren we blij toen we er vorig jaar februari achter kwamen dat we een kindje zouden krijgen! Ruim 16 jaar samen en klaar voor een nieuwe fase in ons leven. Die kinderwens was er bij mij altijd al, maar er waren twee zaken waar ik verschrikkelijk tegenop zag; bloedprikken en de bevalling. Gelukkig viel het bloedprikken erg mee. Een fijne verpleegster en een echofoto met daarop onze rijstkorrel was voldoende om het vervelende gevoel te doen wegnemen. Wat ik wel regelmatig hoorde … nou, wacht maar tot de bevalling … dit stelt nog niets voor! Niet bepaald rustgevend voor een controlfreak als ik!

NADINE:

“De HypnoBirthing® cursus heeft voor mij echt een enorm verschil gemaakt en daar pluk ik nog dagelijks de vruchten van. Voorafgaand aan de bevalling heeft de zwangerschapscursus heel veel angst weggenomen waardoor ik kon genieten van de zwangerschap en ik de tijd heb genomen om contact te maken met mijn kindje.”

SANNEKE:

Zwanger van ons tweede kindje. Wat ontzettend fijn, maar dat betekende nog een bevalling.  Wat kon ik daar tegenop zien. Bij ons eerste kindje ben ik ingeleid in het ziekenhuis en was het een hele lange pijnlijke bevalling. Deze keer wilde ik het graag anders. Aan het eind van mijn zwangerschap kwam ik in aanraking met Hypobirthing. De baby was  in week 37 gedraaid en lag in een stuit. De verloskundige stuurde me naar het ziekenhuis en de arts daar legde uit hoe ze de baby konden draaien als ik dat wilde. De risico`s werden uitgebreid uitgelegd en ook als ik het niet zou doen. Ik had er geen goed gevoel bij. Ik had het vermoeden dat de baby mijn angst voor bevallen ook voelde en daarom misschien gedraaid was.